Магазин

На що мешканцям Донеччини звернути увагу в рахунку за газ від YASNO

У грудні жителі регіону, які уклали договір на постачання газу з YASNO (ТОВ «Донецькі енергетичні послуги»), отримають у поштові скриньки перші платіжки. Розрахуватися за спожитий у листопаді газ згідно з Правилами слід до 25 грудня. У рахунках від YASNO вказані сума до сплати, тариф, за яким здійснено нарахування, кількість спожитих кубометрів палива тощо. Постачальник підготував детальне роз’яснення, на що варто звернути увагу в платіжці за газ.

Окрім особистих даних (П.І.Б., адреса, населений пункт тощо) та контактів компанії-постачальника в платіжках зазначені:

Новий особовий рахунок. Його ж кожен клієнт отримав після укладення договору та вже міг побачити у підтвердженні приєднання, що надійшло у Viber, SMS або електронною поштою.

EIC-код. Після укладання договору з новим постачальником персональний газовий номер залишився незмінним.

Об’єм спожитого газу. Вказану кількість кубометрів палива використано вже за період після приєднання до постачання від YASNO. Дані про об’єми споживання YASNO отримує від оператора газотранспортної системи – облгазу чи міськгазу. Отже, показання лічильника, як і раніше, слід щомісяця з 1 по 5 число повідомляти саме цій компанії – вашому облгазу чи міськгазу. 

Тариф, за яким здійснювалося постачання та, відповідно, нарахування. Тариф YASNO в листопаді – 6,49 грн/м3 з ПДВ. 

Сума до сплати. Постачальник застосовує тариф до спожитого об’єму газу. 

Очікуване споживання у грудні. Його розмір для кожного клієнта визначається індивідуально і залежить від обсягу споживання в минулому місяці. Рекомендований платіж може допомогти клієнтам планувати витрати на комунальні послуги заздалегідь.

Банківські реквізити для оплати. Вони відрізняються від реквізитів для розрахунку за електроенергію й розташовані у лівому верхньому кутку платіжки. Реквізити також розміщені на сайті YASNO в розділі «Оплата за газ».

«YASNO зробив платіжку за газ простою та зрозумілою і наповнив її максимально потрібною для клієнта інформацією. Але щоб сплатити за спожите блакитне паливо, не обов’язково чекати на доставку паперового рахунку. Зробити це швидко та без комісії можна в Особистому кабінеті – єдиному для розрахунків за електроенергію та газу. Доступна ціна YASNO вигідно відрізняється практично від всіх постачальників і у грудні залишилась незмінною – 6,49 грн/м3 з ПДВ. Крім того, ми пропонуємо клієнтам обслуговування в онлайн-сервісах і зручних та доступних енергоофісах, знижки на енергоефективні продукти та консультації з енергоефективності», – розказав директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

Нагадаємо, приєднатися до постачання газу від YASNO можна на сайті, у Viber або найближчому енергоофісі. Також у Краматорську, Слов’янську та Соледарі допомагають оформлювати документи у відділеннях ПУМБ. Щоб приєднатися до постачання від YASNO, слід заповнити в електронному або письмовому вигляді заяву-приєднання й надати копії паспорта, ІПН, останнього рахунку за постачання газу та документів, що підтверджують право власності на нерухомість і, відповідно, на укладення договору із компанією-постачальником.