Магазин

Нарахування за електроенергію під час війни: чому важливо щомісяця передавати показання лічильника

YASNO рекомендує клієнтам на початку кожного місяця передавати показання лічильника. Варто робити це й у випадку, якщо мешканці житла виїхали та не споживають електроенергію. 

Оператор системи розподілу щомісяця розраховує об’єми споживання електроенергії та передає дані постачальнику YASNO (ТОВ «Донецькі енергетичні послуги»), який, в свою чергу, застосовує діючий тариф та формує рахунки. Якщо клієнти з 1 по 3 число повідомляють показання лічильника, то ці дані беруться до уваги при здійсненні обчислень. Якщо ні, то враховуватися можуть дані про середньодобове споживання. У такому випадку фінальна сума до сплати відрізнятиметься від суми за фактично використану електроенергію.

«Рекомендуємо щомісяця, в тому числі і в період воєнного стану, повідомляти показання лічильника, щоб сплачувати лише за фактично спожиту електроенергію. Передати дані дуже просто. Зробити це можна дистанційно одним із доступних способів», – зауважив директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін. 

Передати показання можна через Особистий кабінет, мобільний застосунок, Viber-бот YASNO-online, форму передачі показань на сайті, Facebook та контакт-центр за номерами (067/095/093) 65 26 000, (0629) 52 60 00.