Магазин

Проєкти YASNO сприяли зменшенню викидів CO2

на майже 30 тис. т з початку року

За перші 5 місяців 2023 року енергоефективні проєкти та рішення YASNO дозволили зменшити викиди СО2 в атмосферу загалом на 28,8 тис. т. Таких показників вдалось досягти, завдяки реалізованим проєктам у промисловості та розвитку мережі зарядних станцій YASNO E-mobility, яку обирають для заряджання власники електромобілів.

YASNO реалізовує проєкти та створює рішення, які дозволяють українцям зменшувати споживання енергоресурсів, тим самим сприяючи економії коштів та зниженню викидів CO2 в атмосферу. Таку діяльність YASNO впроваджує нині за декількома напрямками:

1. Енергоефективні проєкти в промисловості

Енергосервісна компанія YASNO Energy Efficiency продовжує реалізовувати енергоефективні проєкти в промисловості на умовах енергосервісу. Екологічний результат підвищення ефективності споживання енергоресурсів за перші чотири місяці 2023 року – зменшення споживання електроенергії на 28 416 МВт∙год, теплової енергії на 1 173 Гкал та природного газу на майже 955 тис. м3, що в свою чергу, сприяло зменшенню викидів СО2 в атмосферу на 28,6 тис. т.

YASNO Energy Efficiency інвестує власні кошти в енергоефективні проєкти на промислових підприємствах України, реалізує їх «під ключ» і гарантує клієнтам зниження споживання енергоресурсів. А після закінчення терміну проєкту залишає встановлене обладнання у власності замовника для забезпечення подальшого екологічного й економічного ефекту. 

2. Створення та розвиток зарядної інфраструктури для електромобілів 

Мережа зарядних станцій YASNO E-mobility на сьогодні налічує 45 станцій. У 2023 році YASNO встановив 3 нові зарядні станції: одну в Черкаській області та дві біля прикордонних пунктів «Краківець» у Львівській області та «Чоп» (Тиса) у Закарпатській. З січня по травень цього року клієнти-електроавтомобілісти зарядились на 359 тис. кВт∙год, що сприяло зменшенню викидів CO2 на 178 т. YASNO продовжує працювати у напрямку розбудови зарядної інфраструктури, щоб якомога більше українців могли обирати для користування екологічний вид транспорту. 

«З початку створення, YASNO позиціонував себе, як бренд, що має на меті масштабні цілі – допомогти українцям зменшувати вплив на клімат та заощаджувати кошти на енергоресурси і ми продовжуємо працювати у цьому напрямку. Наші бізнес-клієнти можуть реалізувати енергоефективні проєкти на своїх підприємствах за наші кошти, власники електротранспорту можуть заряджатись на станціях YASNO E-mobility за найнижчими тарифами. А для побутових споживачів ми теж маємо рішення – набори Розумний Watt з двозонними лічильниками. Ми і надалі плануємо розвивати екосистему «зелених» продуктів YASNO, що дозволять українцям більш раціонально використовувати енергоресурси та сприяти зниженню викидів CO2», – зауважив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.