Магазин

Чи можна кешбеком від купівлі українських товарів розрахуватись за електроенергію?

В межах програми «Національний кешбек» українці можуть накопичувати кешбек у розмірі 10% від кожної покупки товарів з поміткою «Зроблено в Україні» та розраховуватись ними за різні види послуг. Зокрема, і за комунальні послуги. Як сплатити за світло кешбеком, розповідаємо деталі.

За купівлю товарів українського виробництва держава в межах програми «Національний кешбек» повертає 10% від суми. Кожен покупець може отримати компенсацію від 2 до 3000 гривень на місяць на власний соціальний рахунок. Кешбек нараховується лише на безготівкові покупки, які відображатимуться у фіскальному чеку. 

Кошти зарахованого кешбеку можуть бути використані лише на оплату послуг лише українських провайдерів від комунальників до театрів та кіно, кав’ярні, стоматології. Із переліком можна ознайомитись у Додатку до Порядку реалізації експериментального проекту щодо надання державної грошової допомоги покупцям товарів та послуг українського виробництва в рамках Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні», затвердженому Постановою КМУ від 20.08.2024 року № 952.

Щоб розрахуватись кешбеком за світло, необхідно:

1. В мобільних застосунках банків, послугами яких ви користуєтесь (або безпосередньо у відділені банків), надайте дозвіл на передачу даних про транзакції з обраних карток при купівлі товарів у магазинах-учасниках програми 

2. Оформіть спеціальну картку для отримання кешбеку 

3. Купуйте товари від українських виробників-учасників програми та накопичуйте кешбек

4. Додайте картку Національний кешбек у мобільному застосунку/особистому кабінеті YASNO як основну для оплати за електроенергію

5. Сплачуйте за спожиту електроенергію вчасно, а саме до 20 числа щомісяця, і не накопичуйте боргів.


Вас може зацікавити: