Магазин

Як знизити рахунок за світло: поради від YASNO

Традиційно з приходом холодів в українців різко зростають суми в платіжках за електроенергію. В YASNO запевняють, що цього можна уникнути, якщо дотримуватись комплексного підходу до енергоефективності.

Найбільш дієвий спосіб заощаджувати на оплаті за світло – це встановлення двозонного лічильника. На відміну від звичайного, такий прилад обліку фіксує споживання за періодами часу – окремо вдень та вночі. З 23:00 до 7:00 діє вдвічі менший тариф на електроенергію, а отже, змістивши споживання на ці години, можна скоротити суму у рахунку за світло. Приміром, вночі можуть працювати бойлер, пральна та посудомийна машина, електроопалення, хлібопіч та інша побутова техніка.

Будь-яка родина може встановити двозонний лічильник незалежно від того, де вона проживає – в квартирі чи приватному будинку. Замовити прилад можна у складі набору Розумний Watt, до якого також входить послуга встановлення «під ключ». Окремо до набору є можливість обрати програмовану розумну розетку, яка автоматично буде вмикати електроприлади у потрібний час.

Аби економія від двозонного лічильника була ще більш відчутною, варто дотримуватись простих порад з енергоефективності:

- за можливості обмежте освітлення в оселі – замість люстр використовуйте настільні лампи, бра та торшери;

- змініть звичайні лампи розжарювання на енергоефективні LED-лампи, які споживають до 10 разів менше енергії;

- готуйте їжу на газовій плиті замість мікрохвильовок та мультиварок;

- завжди вимикайте з розетки електроприлади, якими не користуєтесь;

- зменшіть температуру нагрівання бойлера, інакше це буде додаткове споживання та навантаження на водонагрівач.

«Попри колосальні зусилля, які докладають енергетики, відповідальність залишається на усіх споживачах. Питання раціонального використання ресурсів актуальне завжди, а особливо в умовах воєнного стану. Зміна побутових звичок має трансформуватись у культуру розумного споживання. Сьогодні все більше українських родин впроваджують енергоефективний підхід у побуті, який поєднують з використанням сучасних приладів, які дозволяють сплачувати за світло менше», - сказав генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.