Як зменшити споживання електроенергії удвічі за місяць: Кейс «Камет-Сталь» та YASNO Energy Efficiency

Експерти YASNO Energy Efficiency у ПРАТ «КАМЕТ-СТАЛЬ» в межах енергоефективного проєкту встановили в киснево-компресорному цеху два нових азотних компресора з демонтажем існуючого обладнання. Нове обладнання дозволило лише за перший місяць зменшити споживання електроенергії на близько 50%, в грошовому еквіваленті економія склала 5,6 млн грн. Запланована річна економія складе близько 29% від загальних витрат на енергоресурси. 

Попереднє обладнання, котре використовувалось цехом, не забезпечувало потрібний тиск азоту. А недостатній тиск азоту, в свою чергу, може призводити до погіршення технологічного процесу конвертерного цеху. Щоб уникнути можливих ризиків і зменшити вплив споживання старого обладнання, були підібрані турбокомпресори TRE, котрі ефективно забезпечують наявні потреби підприємства. 

На реалізацію проєкту від формування технічного завдання і проєктування до запуску нового обладнання пішло менше року. Економія лише за перший місяць перевищила очікування на майже 67%.

«Сучасні технології в системі енергозбереження – невід’ємна складова ефективної роботи потужного металургійного підприємства. Ми вдосконалюємо виробничі процеси і спільно з нашими надійними партнерами системно реалізуємо енергоефективні рішення як на основі успішно відпрацьованих практик, так і нових сміливих проєктів», – зазначив Костянтин Фролов, головний енергетик ПРАТ «КАМЕТ-СТАЛЬ». 

«Лише за останні 5 років експертами YASNO Energy Efficiency було реалізовано 13 енергоефективних проєктів на ПРАТ «КАМЕТ-СТАЛЬ». YASNO Energy Efficiency став надійним партнером підприємства в питаннях енергоефективності. Наші експерти підбирають і впроваджують рішення, що в найкоротші терміни дозволяють відчутно зменшити споживання енергоресурсів, економити кошти підприємства», – сказав Євген Тарасюк, директор YASNO Energy Efficiency. 

Нагадаємо, ПРАТ «КАМЕТ-СТАЛЬ» спеціалізується на виробництві безперервнолитої заготовки, фасонного і сортового прокату, в тому числі арматури, катанки, шарів та профілів, а також є єдиним у світі виробником катаної осьової заготовки. Входить до складу Групи Метінвест.

 


Вас може зацікавити: